CANESTEN 200 mg (1 × 3fol)

Läkemedel
12,99 € 11,81 € (alv 0%)

Information om produkten

Styrka 200 mg
Paketstorlek 1 × 3fol
Läkemedelsform emätinpuikko, tabl
Varunummer (VNR) 522680
Lämplighet Avsedd för människor

Innehavare av försäljningstillstånd

Bayer Oy

Markkinoija

Bayer Oy, Consumer Care

Lyhyt tuotekuvaus:

Canesten vaginaltabletter används för behandling av infektioner i slidan och de yttre könsorganen som förorsakats av svampar känsliga för klotrimazol. Infektionerna är vanligtvis orsakade av jästsvampen Candida. Symtom på infektionen är bl.a. klåda, sveda och vit flytning. Om svampinfektionen spritt sig till de yttre könsorganen skall behandlingen kompletteras med Canesten vaginalkräm. Behandlingen ska inte påbörjas utan läkarordination om det är fråga om din första underlivsinfektion, om du haft kroniskt återkommande infektioner under en lång period eller om du är under 15 år.

Käyttötarkoitus:

Canesten vaginaltabletter används för behandling av infektioner i slidan och de yttre könsorganen som förorsakats av svampar känsliga för klotrimazol. Infektionerna är vanligtvis orsakade av jästsvampen Candida<em>. </em>Symtom p&aring; infektionen är bl.a. kl&aring;da, sveda och vit flytning. Om svampinfektionen spritt sig till de yttre könsorganen skall behandlingen kompletteras med Canesten vaginalkräm. Behandlingen ska inte p&aring;börjas utan läkarordination om det är fr&aring;ga om din första underlivsinfektion, om du haft kroniskt &aring;terkommande infektioner under en l&aring;ng period eller om du är under 15 &aring;r.

Annostelu:

 • 1 vaginaltablett förs djupt in i slidan 3 p&aring; varandra följande kvällar.
 • Vaginaltabletten ska med hjälp av medföljande applikatorn föras s&aring; djupt in i slidan som möjligt vid sängdags. Detta utförs bäst i ryggläge med lätt uppdragna ben.
 • Se instruktionsanvisningarna med bilder i bipacksedeln.

Huomioitavaa:

 • En eventuell sexualpartner med symtom p&aring; svampinfektion ska behandlas samtidigt för att förhindra infektions&aring;terfall.
 • Om symptomen p&aring; svampinfektionen inte tydligt avklingat inom sju dygn efter inledd behandling, eller om symptomen förvärras under behandlingen med Canesten, skall behandlingen genast avslutas och läkare konsulteras.
 • Canesten kan minska effekten av preventivmedel som är tillverkade av latex, s&aring; som kondom och pessar.
 • Om du har andra sjukdomar, använder andra läkemedel eller är överkänslig för n&aring;got ämne försäkra dig om att du kan använda läkemedlet genom att läsa bipacksedeln, eller genom att fr&aring;ga apoteket eller din läkare.

Yleiset Haittavaikutukset:

 • Canesten vaginaltabletter har inga vanliga biverkningar.
 • För mera information om sällsynta biverkningar läs bipacksedeln.

Raskaus ja Imetys:

 • Erfarenhet visar att ingen negativ inverkan vare sig p&aring; mor eller p&aring; barn är att vänta om Canesten vaginaltabletter används under graviditet.
 • Liksom för alla andra läkemedel ska dock läkare konsulteras innan behandling med Canesten inleds, om behandling skulle behövas under de tre första m&aring;naderna av graviditeten.
 • Under graviditet ska applikator inte användas.
 • Canesten vaginaltabletter kan användas under amning.
 • Läs bipacksedeln för allmänna r&aring;d för läkemedelsanvändning vid graviditet och amning

Linkki pakkausselosteeseen:

Bekanta dig med denna produkt genom bipacksedeln och läs instruktionerna noggrant innan användningOBS! Först finsk text, sedan svenk text i bipacksedeln